BAPTISTA GYÜLEKEZET BALATONSZEMES

Amikor elcsüggedt a lelkem, az ÚRra gondoltam.

 

Felhasználónév:

Jelszó:


Az oldalak egy részének megtekintéséhez regisztráció szükséges. Adatvédelem.

 

Archiv oldalak:

Elöljárósági hírlevél

Vissza...  Vissza

ehirlevel2.png

Kedves Gyülekezet!

 

A legutóbbi elöljárósági összejövetelünk alapigéje az ‭‭Ézsaiás‬ ‭50:7‬ volt, mely így hangzik:

 

"De az én Uram, az Úr, megsegít engem, ezért nem maradok gyalázatban. Olyanná tettem arcomat, mint a kovakő, mert tudom, hogy nem vallok szégyent."

 

Ez az igevers arra bátorít bennünket, hogy a legnehezebb körülmények között is tartsunk ki Urunk mellett, aki hisszük, hogy a kellő időben megsegít bennünket. Mi is így tekintünk előre és erre bátorítjuk a Testvéreket is.

 

Beszélgettünk egy ifjúsági terem kialakításáról, ami lehetővé tenné a fiatalok számára, hogy még inkább magukénak érezzék a gyülekezetet és a lelki növekedés mellett a közösségápolásnak is nagyszerű teret biztosítson.

 

A koronavírus járvány minden eddiginél jobban elérte a gyülekezetünket, így erről is szó esett. Hálásak vagyunk, hogy ennyi fertőzést nem korábban láttunk, amikor a betegség hatása sokkal komolyabb volt. Éppen ezért (maradva eddigi vezérelvünknél, ami szerint az országos és az egyházi javaslatot követjük) továbbra is tartunk fizikális jelenléttel összejöveteleket a jelenlegi, maszkviselést és távolságtartást érintő szabályok megtartásával. Viszont nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy akinek bármilyen tünete van (legyen az COVID-gyanús vagy sem) kérjük, hogy otthonról kövesse az alkalmakat. Ha valaki jelen körülmények között nem érzi biztonságosnak a fizikai jelenlétet, akkor nyugodtan kövesse otthonról az istentiszteletet, amíg a helyzet fennáll.
Egészséges testvéreinket pedig jó szívvel bátorítjuk a szolgálatra, hiszen úgy tűnik, hogy a gyülekezet nagy részén átmegy a vírus, így a kieső szolgálatok pótlásában rugalmasnak kell lennünk. Lehet, hogy Isten ilyen módon nyit ajtót olyan területen, amire eddig nem is gondoltunk, vagy esetleg eddig háttérbe szorult. Hálásak vagyunk mindazokért, akik már megmutatták az Úr iránti engedelmességüket ezen a téren!

 

Szeretnénk imatémaként mindenkinek a figyelmébe ajánlani a gyülekezeti házasságokat, családokat. Hordozzuk egymást imádságban, vagy akár böjtben is, mert sok múlik rajta. Ha pedig valaki úgy érzi, hogy gond van ezen a téren, és nem sikerül megbeszélni, forduljon hozzánk bizalommal és megkeressük a segítségnyújtás legjobb módját.

 

Szeretettel,

A gyülekezet elöljárósága

 

Balatonszemes, 2022. január 18.

Balatonszemesi Baptista Gyülekezet - Belső (gyülekezeti - egyházi) használatra.

 

Jogi nyilatkozat

|

Impresszum

|

ˆ Baptista Gyülekezet Balatonszemes, 2018

|

Nyitó oldal