BAPTISTA GYÜLEKEZET BALATONSZEMES

Szálljon reám, Uram, a Te kegyelmed, a Te szabadításod, amint megígérted.

 

Felhasználónév:

Jelszó:


Az oldalak egy részének megtekintéséhez regisztráció szükséges. Adatvédelem.

 

Archiv oldalak:

Tűz vagy hamu?!...

Vissza...  Vissza

TuzHamu.jpg

Tuz.jpg

Szombat este készült ez a kép. Zsong az élettől. Egy nagyobb séta után megérkezve az üdülőbe, és a tűz köré telepedve már nem is fáztunk. A láng kívülről melegített, a dicsőítés pedig belülről tüzelt, hiszem, hogy mindannyiunkat.

Amikor késő este már csak páran maradtunk, és még mindig erősen égett néhány nagyobb darab fa, és már nekünk utolsóknak is mehetnékünk volt, gondolkodtunk, hogy mit lehetne tenni a vízzel való leöntés helyett (a fiúknak volt még egy-két ötlete, de azt most hadd ne részletezzem J), míg valaki egyszer csak fogott egy piszkafát, és a még égő nagyobb darabokat széthúzta egymástól. Nem sok percbe telt, és elaludt a tűz. Az egymástól eltávolodott – korábban hevesen izzó – fadarabok kialudtak, majd kihűltek. Hamarabb, mint gondolnátok...

Reggel ez a látvány fogadott:

Hamu.jpg

Tűz helyett hamu. Melegség helyett hideg-ridegség. Színek helyett szürkeség.

Hiányzol kedves Testvér!...

Te, akit akkor sem lehet látni, amikor lehetne. Semmi kárhoztatás, törvénykezés vagy fentről mutogatás nincs a soraimban, viszont annál több aggódás. Hidd el az én dilemmám a tied is. Tudom, hogy vigyázni kell, tudom, hogy a tőlünk telhetőt meg kell tenni, mindezeket tudom, és komolyan is gondoljuk, de amikor lehet, ameddig lehet...nem kellene megfogadnunk az apostol szavait?: „Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak.” (Ef 5, 15-16 Ufo), ismerjük Károli fordítását is: Áron is megvegyétek az alkalmakat, mert a napok gonoszok.” De hadd tegyem ide az egyszerű fordítást is: „Aki okos, minden lehetőséget kihasznál, mert gonosz időkben élünk.”

Pál nem csak a börtönökben értékelte a gyülekezeti közösséget, hanem amit itt kért, maga is megélte.

Egyik kedves barátom mondta, hogy a mi feladatunk, nem a hamu, hanem a tűz őrzése. Online pedig nem lehet csak „online tüzet” őrizni. Ha betegek vagyunk (illetve a többi kitétel megvolta esetén) teljesen természetes, hogy távol maradunk, ilyen esetben nagy kegyelem, hogy az interneten keresztül követhetjük az alkalmat.

De ha tehetnénk?!...

Spurgeon kijózanító szavai újra és újra elém jönnek mostanában: „Aki nem akar, amikor tud, nem fog tudni, amikor akar.” Ne várjuk ezt meg. Nem tudni mit hoz a jövő, de krisztusiként, örök-adventben élve tudjuk, hogy nem valamit, hanem Valakit hoz a jövő: Jézus Krisztust a drága Vőlegényt. És teljesen igaza volt Veress Ernő testvérnek, amikor azt mondta, hogy „aki szereti a Vőlegényt, az szereti a menyasszonyát (gyülekezet) is.”

 

Nem is ontom tovább a szót, köszönöm, hogy elolvastátok, „akinek van füle (=szíve, lelke) hallja.”

Hiányzol kedves Testvérem, és várunk nagy szeretettel közösségi alkalmainkon – amíg lehet.

Áldott, aktív, felelősségteljes adventet kívánva őszinte szeretettel:

 

testvéretek az Úrban: Gábor

Balatonszemesi Baptista Gyülekezet - Belső (gyülekezeti - egyházi) használatra.

 

Jogi nyilatkozat

|

Impresszum

|

ˆ Baptista Gyülekezet Balatonszemes, 2018

|

Nyitó oldal