BAPTISTA GYÜLEKEZET BALATONSZEMES

Megismertetted velem az élet útjait.

 

Felhasználónév:

Jelszó:


Az oldalak egy részének megtekintéséhez regisztráció szükséges. Adatvédelem.

 

Archiv oldalak:

Covid-tájékoztaó

Vissza...  Vissza

covid-19-5048231_1280.jpg

A Magyarországi Baptista Egyház Országos Tanácsának határozata az egyház gyülekezetei számára
a COVID–19-járványhelyzet kapcsán

 

A COVID-járvány szélesedése és egyre súlyosabbá válása, illetve a rendkívüli jogrend bevezetése miatt egyházunkban – több más felekezethez hasonlóan – további szigorító intézkedések bevezetésére van szükség. Ezekkel a lépésekkel igazodni kívánunk az Országgyűlés, a Magyar Kormány és az illetékes szakhatóságok intézkedéseihez, támogatni igyekszünk a társadalom vírus elleni védekezését, és nem utolsósorban védeni a gyülekezetekhez tartozók egészségét, életét.

Ezek részeként:

1. 2020. november 11-től kezdődően a gyülekezeti istentiszteletek, bibliaórák tekintetében kérjük a gyülekezeteket, hogy mindenütt álljanak át ONLINE módra a tavaszi veszélyhelyzeti időszakhoz hasonlóan, figyelembe véve az MBE operatív tanácsának ajánlott szempontrendszerét (www.baptist.hu/koronavirus).

2. Kérjük a gyülekezeteket, hogy a házasságkötések és a temetések alkalmával a Magyar Kormány rendeleteivel összhangban működjenek.

3. Az úrvacsora tekintetében a gyülekezetekre bízzuk, hogy azt most elhagyják a következő időszakban, vagy online módon tartják majd meg.

4. Minden más helyzetben az aktuális járványügyi rendelkezéseket kell figyelembe venni, így maximum 10 fő részvételével, a vonatkozó előírások maradéktalan betartásával tarthatóak közösségi alkalmak. Elengedhetetlen a legalább 1,5 m-es távolságtartás, a fertőtlenítés, és a maszk szabályszerű használata, valamint legkésőbb 8 óráig haza kell érni a találkozókról.

5. Az országos iroda munkatársai továbbra is – online módon – készséggel a testvériség rendelkezésére állnak, és segíteni igyekeznek a közösség rendezett működését a járvány ezen időszakában is.

6. Az MBE kommunikációs osztályának munkatársai az egyház honlapján és különféle oldalain, hírcsatornáin rendszeres istentiszteleti elérhetőségeket, közvetítéseket tesznek közzé, hogy a kisebb gyülekezetek és idős testvéreink is részesülhessenek a közösség áldásaiból.

Felhívjuk testvéreinket, hogy imádkozzunk egymásért, a leginkább veszélyeztetett időseinkért, a kórházakban és az idősotthonokban dolgozókért, országunkért! Imádkozzunk azért, hogy a nehézségek közepette a Krisztusba vetett hit és reménység megerősödhessen sok ember szívében!

 

MBE OT 2020. november 10.

 

 

Gyülekezeti kiegészítés:

 

 

 

Kedves Testvérek!

 

Ismét bekövetkezett az, amire lehetett számítani. Békességgel és türelemmel vesszük tudomásul, hogy bizonytalan ideig ismét visszatérünk az online térbe (a szerdai bibliaórát Zoom-on tartjuk, a vasárnapi alkalmat pedig élőben online). Tudjuk, hogy ez természetesen nem tudja pótolni a személyes találkozást, ugyanakkor hálásak vagyunk ezért a lehetőségért is, ezért bátorítunk mindenkit szeretettel, hogy éljünk ezekkel a lehetőségeinkkel, az alkalmakat akár áron is megvásárolva.

 

A helyzet egyre komplikáltabb, de megvalljuk, hogy Istenünk Trónja rendületlen a Mennyben, mindent továbbra is kézben tart, és hisszük, hogy végül minden az Őt szeretők javára fog végződni.

 

Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem?

2 Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta.

3 Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad őriződ.

4 Bizony nem szunnyad, nem alszik Izráel őrizője!

5 Az ÚR a te őriződ, az ÚR a te oltalmad jobb kezed felől.

6 Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold.

7 Az ÚR megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet.

8 Megőriz az ÚR jártodban-keltedben, most és mindenkor.

                                                                                /121 Zsolt/

 

 

Szeretettel: a Gyülekezet vezetősége

 

 

 

Balatonszemes, 2020. 11. 11.

 

Balatonszemesi Baptista Gyülekezet - Belső (gyülekezeti - egyházi) használatra.

 

Jogi nyilatkozat

|

Impresszum

|

ˆ Baptista Gyülekezet Balatonszemes, 2018

|

Nyitó oldal