BAPTISTA GYÜLEKEZET BALATONSZEMES

Az Őt félőkben gyönyörködik az Úr, akik kegyelmében reménykednek.

 

Felhasználónév:

Jelszó:


Az oldalak egy részének megtekintéséhez regisztráció szükséges. Adatvédelem.

 

Archiv oldalak:

Pünkösdi kirándulás Gyugy

Vissza...  Vissza

Gyugy1.jpg

Gyugy2.jpg

Kedves Mindenki!

Néhány pontosítás a pünkösd hétfői kirándulással kapcsolatban.
Jelenka György polgármester úrral beszéltem hétfőn. A Tőle kapott információkat és kérést írom meg itt, hogy a helyszínnel mindenki tisztában legyen.
Gyugy község Szőlősgyörök és Lengyeltóti "között" fekszik, barátságos kis eldugott falu. A település egyik látványossága az Árpád kori templom és annak környezete (ahová készülünk menni), a másik az ottani kastély, mely jelenleg nem látogatható, felújítás alatt áll, magán kézben van. Az Árpád kori templom egy domboldalon van, melyhez kálvária vezet, a domb alján parkoló, kis játszótér, a templom közelében rézsűben kialakított szabadtéri misézőhely, valamint mellékhelységek (ezek nyitva lesznek számunkra), valamint nagy egybefüggő füves - fás parkosított terület, átmenő forgalom nincs rajta, van sok árnyék, de napsütötte részei is vannak, többek között egy focipálya. A domb legtetején egy szép temető, benne néhány szép emlékhely, valamint egy kilátó.
Polgármester úrtól a területet ingyen megkaptuk, de kérek mindenkit, hogy legalább olyan jó emlékekkel legyenek rólunk, mint mi a hellyel és a fogadtatással leszünk majd. Gyerekekre figyeljünk majd, valamint a mellékhelységek használatára, tisztán hagyására. Érdeklődtem bográcsozás, szalonnasütéssel kapcsolatban is. Jelenka György úr elmondta, hogy sajnos a területen kijelölt tűzrakó hely nincs, így szeretné kérni, hogy ne gyújtsunk tüzet, kár volna elrontani a pünkösd hétfőt a kiérkező tűzoltóautók szirénájával. 
A terület elég nagy, garancia nincs rá, hogy csak magunk leszünk mivel ez egy nyitott park. 
Bár én ennek a napnak szervezője nem vagyok, a következőket javasolnám: Mindenki hozzon magával olyan ételt, amit ott kényelmesen - kellemesen el tud fogyasztani, ülő alkalmatosságokat sem árt ha viszünk magunkkal, úgy mint pléd és kempingszék. Lehet focizni, tollasozni, bicajozni stb. Nagyon szép a környezet, jót lehet sétálni, pihenni.

Részemről ennyi, bárkinek lenne kérdése, melyre tudok felelni bátran keressen!

Viktor

Balatonszemesi Baptista Gyülekezet - Belső (gyülekezeti - egyházi) használatra.

 

Jogi nyilatkozat

|

Impresszum

|

ˆ Baptista Gyülekezet Balatonszemes, 2018

|

Nyitó oldal